Over Domera

Over Domera

Wij zijn de nieuwe generatie toekomstgerichte bouwers. Maak kennis!

Domera is opgericht door twee broers: Maarten en Marius Vroegindeweij. De een aannemer, de ander ingenieur. De optelsom van kennis en kunde. Van theorie en praktijk.
We maken gebruik van technieken als robotisering en Virtual Reality. Zo bouwen we goedkoper en inzichtelijker. Maar wij zijn ook de eerste bouwers bij wie het bouwproces CO2-neutraal is, dus zonder CO2-uitstoot.

Wij zijn zelf fan van drijvende woningen. We bouwen ze in alle soorten en maten. Van groot en luxueus tot tiny floating homes. Niet zo gek dus, dat wij zelf ook werken vanuit een productielocatie aan de Hollandsche IJssel, op een plek waar al van oudsher scheepswerven gevestigd waren.

Grond is schaars, water hebben we volop in ons land. Drijvende woningen maken daar gebruik van. Bovendien spreekt deze manier van wonen veel mensen aan. Het gevoel van vrijheid en het contact met de natuur maken het uniek.

Het team

Wie zijn wij

Over Domera 6
Aannemer

Marius Vroegindeweij

Marius is vakman en aannemer. Vanaf zijn 12e jaar al actief in de bouwsector. Na het afronden de MTS heeft hij zijn aannemersopleiding afgerond. Marius heeft jaren als uitvoerder en timmerman gewerkt bij een allround aannemingsbedrijf. Sinds 2012 is hij zelfstandig ondernemer met inmiddels 4 timmermannen in dienst.

Over Domera 5
Ingenieur

Maarten Vroegindeweij

Maarten is betonconstructeur en bouwkundig ingenieur. Na het afronden van de HTS Bouwkunde heeft hij jaren gewerkt bij een groot ingenieursbureau. Sinds 2009 is hij ondernemer en eigenaar van Ingenieursbureau 3BM uit Zwijndrecht met inmiddels 4 ingenieurs. Als ingenieur en programmeur is hij actief in 3D BIM, Robotisering,automatisering en open-source.

Over Domera 9
Secretarieel / administratief

Willemina van der Smit

Over Domera 15
Tekenaar / werkvoorbereider

Rick de Blom

Over Domera 16
Werfbeheerder

Wim de Groot

Over Domera 17
Timmerman

Arwin Benschop

Over Domera 18
Timmerman

Maarten Vonk Noordergraaf

Over Domera 7
Timmerman BBL

Coert Wildemans

Over Domera 12
Assistent timmerman

Silvio do Nascimento

Wat kunnen we?

7 redenen om te kiezen voor Domera

Wonen in een drijvende woning is een grote stap. U wilt dus een bouwpartner waarbij u een goed gevoel hebt. Eentje die u uw droom toevertrouwt. 7 Redenen om voor Domera te kiezen.

Duurzamer

Duurzaam bouwen past bij ons. Wij bouwen CO2-neutraal dankzij de zonnepanelen op onze werkplaats. Bovendien werken we zoveel mogelijk cradle to cradle. Ook levert onze prefab benadering van bouwen minder materiaalverspilling en minder afval op.

Wij leveren uitsluitend drijvende woningen met ‘nul op de meter’ en gasloos. Dat betekent dat een woning netto geen energie verbruikt, doordat met zonnepanelen  de energie wordt opgewekt voor gebruik in de woning. Alle kozijnen zijn voorzien van driedubbel glas.

Flexibeler

De meeste drijvende woningen hebben een maximale breedte van 7 a 8 meter. Dat komt door sluizen op diverse waterwegen. Domera is gevestigd in Gouda en kent deze sluis-beperking niet. Daarom bouwen wij tot maar liefst 14 meter breed.
Domera kan ook aluminium of betonnen drijflichamen maken ter plaatse.

Helderder

Zien hoe uw drijvende woning wordt? Wij tekenen in 3D-programma’s en visualiseren de woning met Virtual en Augmented Reality. Met een speciale bril op kunt u nú al exact zien hoe uw woning er straks uitziet.

Moderner

Domera is bouwen 2.0. We zijn van een nieuwe generatie bouwers. Dankzij robotisering kunnen we met dezelfde hoeveelheid mensen meer werk leveren. Preciezer en efficiënter dan ooit. Al onze woningen zijn uitgerust met het Apple Smart Home systeem.

Slimmer

Domera is een vennootschap tussen Marius Vroegindeweij (aannemer) en Maarten Vroegindeweij (ingenieur). Samen beschikken zij over theoretische en praktijkgeoriënteerde vakkennis. Alles onder één dak: dat werkt sneller en communiceert beter.

Transparanter

Kosten-transparantie bieden wij graag. We maken onze begrotingen vanuit het 3D-model, die begrijpelijk en helder zijn. Zodat zowel koper als professional het begrijpt.

Enthousiaster

We zijn grote fans van drijvende woningen en dat enthousiasme proeft u. We zijn continu op zoek naar ontwikkelingen, verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. Voor ons niets leukers dan werken met mensen die het avontuur van wonen op het water willen aangaan. We hebben bewust een jong modern team. Daarom zijn we flexibel, mens- en oplossingsgericht. Samen met u willen we de mooiste drijvende droomwoningen realiseren.
Onze werkplaats

Moderne bouwers, historische plek

Onze productielocatie ligt aan de Gouderaksedijk 58 te Gouda, aan de zuidkant van de Hollandsche IJssel. Een prachtige en praktische plek. Aan de IJssel kunnen we de drijvende woningen recht uit de loods te water laten, klaar voor de reis naar hun bestemming.

Een klein stukje geschiedenis. Deze plek aan de Gouderaksedijk is namelijk historisch gezien een heel vanzelfsprekende plek voor ons bedrijf. Er is bouwhistorisch onderzoek gedaan.

Sinds de 15e eeuw zijn er al scheepswerven gesitueerd. In de eerste helft van de 19e eeuw (1820) kwam er een scheepsbouwer Dirk Borkus aan de stadszijde van IJssel te zitten. In 1857 heeft Borkus een dok gemaakt op ons huidige perceel ten behoeve van de bouw van een groot barkschip. In 1893 is de werf overgenomen Hubertus van Vlaardingen, een schoonzoon van Jacob Borkus.

Het bedrijf is binnen de familie gebleven. In 1994 zijn de scheepsbouwactiviteiten gestaakt. Medio 2018 hebben de gebroeders Vroegindeweij het perceel overgenomen van Jaap van Vlaardingen.

Op deze plek staat nu opnieuw een werf die weliswaar geen schepen bouwt maar drijvende woningen. Een mooi idee!

Over Domera 2
Meer weten?

Vrijblijvend meer informatie

Neem contact met ons op

Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie? Stuur een mail naar Marius of Maarten Vroegindeweij.

marius@domera.nl
maarten@domera.nl

Kom langs

Zullen we een afspraak maken op onze productielocatie in Gouda? Dan bespreken we de mogelijkheden.

0182-235 142